AA | kunstvoeding op basis van vrije aminozuren |
AJN | Artsen Jeugdgezondheidszorg Nederland |
DBPGVP | dubbelblinde placebogecontroleerde voedselprovocatie |
eHF | intensief gehydrolyseerde kunstvoeding |
eHF-C | intensief gehydrolyseerde kunstvoeding op caseïnebasis |
eHF-W | intensief gehydrolyseerde kunstvoeding op wei-eiwitbasis |
HA | huisarts |
JGZ | jeugdgezondheidszorg |
NCJ | Nederlands Centrum Jeugdgezondheid |
NHG | Nederlands Huisartsen Genootschap |
NVD | Nederlandse Vereniging van Diëtisten |
NVK | Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde |
OVP | open voedselprovocatie |
RCT | randomised controlled trial |
SF | kunstvoeding op basis van soja |
SR | systematische review |
V&VN | Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland |
2.7 Afkortingen
JGZ-richtlijn Voedselovergevoeligheid
Let op: deze richtlijn is momenteel in herziening.
Dit betekent niet dat de inhoud van deze richtlijn incorrect is. Tot de herziening blijft de richtlijn leidend voor de praktijk. Wel bestaat er een kans dat een deel van de informatie verouderd is.
Heb je feedback over deze JGZ-richtlijn? Vul dan het feedback formulier in op de introductie pagina van de richtlijn.
Richtlijn inhoudsopgave
1 Inleiding Ga naar pagina over 1 Inleiding
2 Definitie en achtergrondinformatie Ga naar pagina over 2 Definitie en achtergrondinformatie
3 Preventie, Signaleren en verwijzen. Ga naar pagina over 3 Preventie, Signaleren en verwijzen.
4 Begeleiden en behandelen Ga naar pagina over 4 Begeleiden en behandelen
5 Totstandkoming Ga naar pagina over 5 Totstandkoming
6 Verantwoording Ga naar pagina over 6 Verantwoording
1 Inleiding Ga naar pagina over 1 Inleiding
2 Definitie en achtergrondinformatie Ga naar pagina over 2 Definitie en achtergrondinformatie
3 Preventie, Signaleren en verwijzen. Ga naar pagina over 3 Preventie, Signaleren en verwijzen.
4 Begeleiden en behandelen Ga naar pagina over 4 Begeleiden en behandelen
5 Totstandkoming Ga naar pagina over 5 Totstandkoming
6 Verantwoording Ga naar pagina over 6 Verantwoording