Introductie, materialen & referenties

JGZ richtlijn Voedselovergevoeligheid (2014)

Voedselovergevoeligheid
Gepubliceerd op 01-01-2014

Over JGZ richtlijn Voedselovergevoeligheid (2014)

Binnen de JGZ zijn unieke kansen om zowel de incidentie als het beloop van voedselallergieën bij kinderen te beïnvloeden. Dit door voorlichting en vroege signalering van voedselallergie, gevolgd door behandeling of verwijzing en nazorg. De richtlijn geeft hiervoor handvatten.

Training voor professionals

Meer informatie voor professionals

Informatie voor ouders

Colofon

Richtlijnontwikkelaar: VuMC en NVK
Autorisatie: Inhoudelijk door de AJN, V&VN fractie jeugd en NVDA. Randvoorwaardelijk door ActiZ en GGD-Nederland
In samenwerking met: Artsen Jeugdgezondheidszorg Nederland, Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen , Nederlands Centrum Jeugdgezondheid, Nederlands Huisartsen Genootschap, Nederlandse Vereniging van Diëtisten, Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten, Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde, Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland, ActiZ, GGD Nederland.

Deze richtlijn is gefinancierd door ZonMw

Heb je vragen?

Neem voor vragen of meer informatie contact met ons op

Contact opnemen

Heb je suggesties voor verbetering van deze JGZ-richtlijn?

Geef jouw feedback